به گزارش سرمایه نگر، شرکت پتروشیمی نوری در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ موفق به ثبت درآمد ۳۱۳ هزار میلیارد ریالی شد که رشد ۱۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد و از سوی دیگر، در یک نیمه از سال موفق شده به میزان ۷۲ درصد کل سال ۱۳۹۹ درآمد شناسایی کند که عملکرد بسیار قابل قبولی است و نشان میدهد شرکت توان تحقق درآمد فروش ۷۰۰ هزار میلیارد ریالی را دارد. مهمترین دلیل رشد درآمد شرکت، افزایش نرخ فروش محصولات در پی افزایش قیمت جهانی نفت خام بوده است؛ به علاوه، در این مدت میزان صادرات از ۶۴ هزار میلیارد ریال در کل سال ۱۳۹۹ به ۱۶۳ هزار میلیارد ریال در ۶ ماهه نخست سال جاری رسیده و درآمد ارزی قابل توجهی را عاید شرکت کرده است.
بیشترین درآمدزایی شرکت از محل تولید و فروش محصول برش سنگین انجام میشود که در دورههای اخیر نرخ آن رشد قابل ملاحظهای داشته است.
این شرکت طرح شیرینسازی برش سنگین را در دستور کار دارد که با بهرهبرداری از آن در سال ۱۴۰۲ محصول جدید و با ارزش نرمال پارافین به سبد محصولات افزوده خواهد شد. برش سنگین یکی از مهمترین محصولات پتروشیمی نوری محسوب میشود و ۴۸ درصد کل سود ناخالص را تشکیل میدهد که عمدتا به خارج از کشور صادر میشود. این محصول با توجه به تکنولوژیهای موجود و پس از راهاندازی پروژه شیرینسازی، امکان تبدیل به محصول با ارزش افزوده بالاتر (نرمال پارافین) را دارد.
لازم به ذکر است که افزایش سودآوری پتروشیمی نوری در سالیان اخیر به سبب افزایش مقداری تولید و فروش نیز بوده است و برخلاف بسیاری از شرکتها صرفا به مدد تورم نرخها رشد نکرده است.
مبلغ سود خالص این دوره نوری ۷۲ هزار میلیارد ریال بود که رشد ۷۱ درصدی نسبت به ۶ ماهه سال قبل دارد و انتظارات را برای کسب سود بسیار مطلوب بالا برده است.
به این ترتیب، مبلغ سود انباشته به رقم قابل توجه ۸۱ هزار میلیارد ریال رسید که ۹ برابر سرمایه اسمی شرکت است. به این ترتیب، دست شرکت در تقسیم سود بالا به شدت باز است و حتی توان این را دارد که از محل جذاب سود انباشته، افزایش سرمایه دهد. این شرکت در آخرین مجمع سالانه خود علاوه بر تقسیم کل سود محقق شده، اندکی نیز از سود انباشته به نفع سهامداران استفاده کرد و میزان تقسیم سود به ۱۰۴ درصد رسید.
با نگاهی به دورههای اخیر مشخص میشود که مجامع سالانه شرکت پتروشیمی نوری همواره برای سهامداران و سرمایهگذاران جذاب بوده و جزو معدود سهمهایی است که تا پیش از مجمع نیز تقاضا برای خرید سهام آن بالا است. در تصویر ذیل روند قیمت سهام «نوری» در یک سال اخیر به نمایش درآمده و همانطور که مشخص است تا روز قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه، سهم روند صعودی داشته و تقاضا برای حضور در مجمع بالا بوده است. در مجمع سالیانه اخیر وضعیت به مراتب بهتر بوده و حتی پس از برگزاری مجمع و تقسیم سود، سهم باز هم به روند صعودی خود ادامه داده است؛ در حالی که در این زمان کلیت بازار سرمایه رو به افول و قرمزپوش بودهاند.
«نوری» از جمله سهمهای پربازده بورس تهران قلمداد میشود و از این جهت نیز سهامداران خود را منتفع میکند. بررسیها نشان میدهد که این سهم در زمانی که بازار منفی است و بسیاری از سهمها افت قیمت فاحشی داشتهاند، «نوری» سبزپوش باقی ماند و اجازه نداد کام سهامدارانش تلخ شود. این سهم در ۶ ماهه اخیر ۶۷ درصد رشد قیمت داشت؛ در حالی که در همین مدت بازدهی صنعت پتروشیمی ۳۶ درصدی بود.
پتروشیمی نوری در دورههای اخیر توانسته با کنترل هزینهها و افزایش درآمدها حاشیه سود مناسبی برای خود کنار بگذارد. حاشیه سود ناخالص در سال ۱۳۹۹ به ۳۰ درصد افزایش یافت و با عملکرد مناسب، حاشیه سود خالص نیز در همین سطح و به ۲۹ درصد رسید.
به موجب بهبود عملیات شرکت و افزایش کارایی، بازده داراییها طی روندی افزایشی به عدد ۰.۵ رسید و بازده حقوق صاحبان سهام نیز از عدد یک فراتر رفت. در سوی دیگر، دوره وصول مطالبات به ۷۳ روز کاهش یافته که نتیجه آن، افزایش سرمایه در گردش است. علاوه بر این، ضمن این که نسبت جاری و آنی رو به بهبود حرکت کرده، نسبت بدهی به ۰.۵ کاهش یافته است.
در مجموع میتوان گفت که شرکت پتروشیمی نوری از نسبتهای مالی مطلوبی برخوردار است و عملیات این شرکت در حالت مساعد انجام میشود. همین عملکرد مثبت همه جانبه سبب اعتماد سهامداران و سرمایهگذاران شده و «نوری» را جزو کمریسکترین شرکتها و سهمها قرار داده است.
ثبت دیدگاه