به گزارش سرمایه نگر، شرکت پتروشیمی پارس در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۲۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱۱ هزار میلیارد ریال درآمد کسب کرد. نکته قابل توجه رقم درآمدها این است که معادل ۸۰ درصد درآمد کل سال ۱۳۹۹ است. بنابراین، انتظار میرود این شرکت پتروشیمی در سال جاری به راحتی رکورد درآمدزایی ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی را در کارنامه پربار خود به ثبت برساند.
در کشوری که اقتصاد تورمیدارد، مهمترین دلیل رشد درآمد شرکتها افزایش نرخ فروش محصولات است و شرکت پتروشیمی پارس نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. البته این نکته را نیز باید مدنظر داشت که در این دوره، هزینه تامین مواد اولیه نیز بیشتر شد و هنر این شرکت این بوده که شرایط را به گونهای مدیریت کرده که از حاشیه سود کاسته نشده است. البته باید توجه داشت که به سبب همبستگی مثبت بالا بین نرخ خوراک و قیمت محصولات، افزایش در نرخ خوراک سریعا بر نرخ فروش محصولات اثر میگذارد و ریسکی از این بابت متوجه شرکت نیست.
گاز مایع (LPG) و استایرن منومر دو محصول اصلی شرکت پتروشیمی پارس هستند که سهم بازار قابل توجهی نصیب این شرکت کردهاند. این شرکت با ظرفیت تولید اسمی ۱.۵ میلیون تن گاز مایع سهم ۳۹ درصدی از بازار این محصول دارد و به تنهایی ۸۶ درصد از بازار استایرن منومر را در اختیار خود گرفته است. ظرفیت کنونی تولید استایرن منومر در ایران ۷۰۰ هزار تن است که ۶۰۰ هزار تن آن بر دوش این شرکت پتروشیمی است.
بر اساس رتبهبندی IMI-100، شرکت پتروشیمی پارس مقام اول شاخصهای فروش، سودآوری، صادرات و خلق ارزش افزوده را در کشور دارد. علاوه بر این، نتایج رتبهبندی ICIS نشان میدهد که این شرکت در خاورمیانه مقام دوم و در جهان مقام چهلم را به نام خود ثبت کرده است.
قیمت استایرن منومر در بازارهای جهانی طی سال ۲۰۲۱ نوسانات بسیاری داشت؛ یکی از دلایل آن افزایش ظرفیت تولید این محصول در آسیا بود و در سوی دیگر، عدم اطمینان کافی در خصوص میزان تقاضا سبب میشود تا نتوان نسبت به آینده این صنعت پیش بینی دقیقی داشت هر چند که در این میان، پاندمی کرونا اثر خود را بر این صنعت گذاشت. کروناویروس تولیدکنندگان استایرن منومر را از طریق افزایش تقاضا برای بستهبندی مواد غذایی به دلیل تغییر رفتار مصرفی، تخت تاثیر خود قرار داد.
قیمت این محصول تولیدی شرکت پتروشیمی پارس در داخل کشور نیز متاثر از اتفاقات جهانی بوده اما؛ در مجموع روند صعودی داشته و انتظارات بر آن است که این روند با شیب ملایم ادامه یابد.
پتروشیمی پارس به منظور استفاده بهینه از منابع خود چندین طرح و پروژه در دست اقدام دارد که پروژه احداث یک واحد ۶۰۰ هزار تنی پروپیلن و دو واحد ۳۰۰ هزار تنی پلی پروپیلن جوز مهمترین پروژهها هستند که وزارت نفت با این طرحها موافقت کرده و مراحل واگذاری زمین، مذاکرات و تبادل اطلاعات، تشکیل تیم پروژه و… در جریان است. برآورد هزینه کلی این طرح ۸۴۰ میلیون دلار و تاریخ بهره برداری از آن پاسان سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است.
برای سهامداران و سرمایهگذاران فعال در بازار سرمایه، «پارس» جزو سهمهای کم ریسک با بازدهی مناسب شناخته میشود و در کمتر سهامداری پیدا میشود که حتی در برههای از زمان، سهامدار این شرکت نبوده باشد. یکی از دلایل جذابیت خرید سهام «پارس» تقسیم سود مناسب در مجامع سالیانه است. به سبب عملیات مثبت و سودآوری بسیار بالایی که دارد، مبلغ سود انباشته هم اکنون در رقم قابل توجه ۵۸ هزار میلیارد ریال قرار گرفته که حدود ۱۰ برابر مبلغ سرمایه اسمیاست. بنابراین، دست شرکت همواره در مجمع عمومی عادی سالیانه برای تقسیم سود بالا باز است؛ اتفاقی که در سالیان اخیر دیده شده است.
این سهم هم اکنون P/E حدود ۸ دارد و از این منظر نیز ریسک سرمایه گذاری کمتری دارد. بازدهی این سهم از ابتدای سال جاری تا به امروز بالغ بر ۱۴ درصد بوده؛ این در شرایطی است که بسیاری از سهمها اسیر جو منفی بورس تهران شدهاند و بسیاری از سهامداران از خریدهای خود متضرر هستند. به همین جهت، سهام «پارس» جزو اولین انتخابهای کم ریسک سرمایه گذاران به شمار میرود.
همانطور که در تصویر ذیل مشخص است این سهم که از بنیاد قوی برخوردار است، پس از رشد قابل توجه در دوران طلایی بورس، چندان گرفتار گرداب سرخ بورس نشد و توانست تا حدودی موقعیت خود را حفظ کند.
به طور کلی، پتروشیمی پارس از هر منظر در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد و ضمن این که مشکلی در امر فروش محصولات خود به نرخ روز ندارد، از ریسک سرمایه گذاری اندکی برخوردار است و کماکان در مسیر سبز به حرکت خود ادامه خواهد داد. بر اساس عملکرد رو به رشد این شرکت، برآورد میشود در پایان سال ۱۴۰۰ سود خالص ۱۵ هزار میلیارد ریالی در صورتهای مالی ثبت شود که ۳ هزار میلیارد ریال بیش از سود سال ۱۳۹۹ است.
ثبت دیدگاه