به گزارش سرمایه نگر، مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی پارس امروز با حضور حداکثری سهامداران تشکیل و موارد ذیل عنوان شد:
پارس تنها شرکت تامین کننده و تنها تولید کننده با بهترین کیفیت استایرن منومر کل کشور است و ۵۳۰ هزارتن بین مجتمعی این محصول را توزیع میکنیم، اما در سالهای آینده با کمبود عرضه این محصول مواجه خواهیم شد.
✅در سال مالی ۱۴۰۰ کاتالیست شرکت تغییر کرد.
✅فروش کل شرکت از سال ۹۷ از ۹۵۷۶ میلیارد تومان به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
✅ ایجاد ارزش افزوده برای ذینفعان شرکت پتروشیمی پارس و افزایش فروش صادراتی در راستای ارزآوری و حمایت از تولید داخلی و تامین خوراک صنایع داخلی کشور از برنامه های افزایش تولید پتروشیمی پارس به شمار می رود.
✅ رتبه اول شاخص بهرهوری کل عوامل تولید در گروه فرآوردههای نفتی و ارتقاء رتبه ۳۴ به رتبه ۲۸ در میزان فروش و درآمد میان صد شرکت برتر ایران و کسب بالاترین رتبه اعتباری مالی ایران بخشی از دستاوردهای پتروشیمی پارس است.
✅ رفع تنگناهای تولید استحصال اتان و اتیل بنزن و استایرن منومر و افزایش ظرفیت واحد اتیل بنزن و توجه به صیانت از محیط زیست و توسعه ساخت داخل و بومیسازی کاتالیست و توسعه زنجیره ارزش از طریق تعریف و اجرای پروژه های پایین دستی مانند Pp/pdh بخشی از اقدامات ارزشمند شرکت پتروشیمی پارس است.
✅ اجرای پروژه مدیریت دارایی های فیزیکی و بومی سازی و ساخت داخل قطعات توربو کمپرسور ها شامل پره های توربین و کمپرسور و بومی سازی و ساخت داخل انواع مبدل های صفحه های و لوله های انبساطی و پروژه ارتقاء سطح ایمنی واحد استحصال اتان با احداث مخزن آب آتش نشانی از دیگر اقدامات شرکت پتروشیمی پارس است.
✅لازم به ذکر است به ازای هر تن صادرات محصولات پتروشیمی ارزش افزوده آن ۱۳۰۰ دلار است.
✅ اهداف طرح pdh_pp : جلوگیری از خام فروشی و افزایش تابآوری و تولید پروپیلن به عنوان ماده خام پایه در مرحله اول و سپس تولید پلی پروپیلن جهت پاسخگویی به نیاز بازار داخلی و افزایش توان صادراتی از استفاده از خوراک های اولیه و زیرساختهای موجود در منطقه و توسعه صنایع پایین دستی از دیگر اهداف طرح pdh_pp است.
✅ در خصوص طرح pdh_ppگفته شد سرمایهگذاری آن ۵۳هزار میلیارد ریال است. زمین این طرح نیز در اختیار ما گذاشته شده است. همچنین طراحی ساختار اجرایی و اخذ تاییدیه هیئت مدیره و تشکیل کمیته راهبردی پروژه و مذاکره با شرکتهای صاحب دانش فنی برای نهایی نمودن لیسانس واحدها و مذاکره با بانکهای ایرانی و سایر تامین کنندگان مالی از مهمترین اقدامات صورت گرفته این طرح است.
✅ مدیرعامل پارس گفت: برای فروش اتان مازاد خود با پتروشیمی جم در حال انعقاد یک قرارداد هستیم.
در پاسخ به سوال سهامداران گفته شد:
✅شرکت الزامی به عرضه استایرن منومر در بورس کالا ندارد و خواسته ما این است که الباقی را وارد کند. البته نهاد بالادستی پیشنهاد داده که پارس آن را وارد کند. بنابراین در کوتاه مدت واردات استایرن را در برنامه داریم. دلیل آن هم این است که بین ۱۳ تا ۱۷ درصد برای شرکت این واردات سود آور است که از آن نمی توان گذشت. لذا کاری که سود نداشته باشد انجام نمی دهیم. برای واردات استایرن ۹۵ درصد فوب نیست. بلکه قیمت نهایی تلفیقی با استایرن تولیدی شرکت است.
✅ معافیت مالیاتی شرکت تمدید شده و معافیت ۱۰ ساله پارس پذیرفته شده است.
✅در خصوص تسعیر ارز شرکت های پتروشیمی گفته شد، تصمیم این موضوع در دست هلدینگ است و همه شرکت ها هماهنگ عمل میکنند اما به دنبال کاهش اختلاف نرخ فروش ارز در سامانه هستیم.
✅نرخ استایرن با دو عامل نرخ بنزن و اتیلن ارتباط دارد و تاثیر زیادی دارد.
✅در خصوص اتانی که تولید می کنیم مکلف هستیم به شرکت آریاساسول بدهیم و مابقی را به پتروشیمی جم میدهیم یا به شرکت ملی گاز.
✅کارمزدی که به کارگزارمان که صادراتمان را انجام می دهد می دهیم ۴ در ۱۰۰۰ است که کمترین نرخ کارمزد متعارف است.
✅در خصوص مصرف یوتیلیتی کمترین مصرف را نسبت به سایرین داریم از همین رو تاثیر افزایش نرخ یوتیلیتی بر سود آوری شرکت بسیار پایین است.
در پایان مجمع پتروشیمی پارس به ازای هر سهم با احتساب سود انباشته، ۲۷ تومان سود نقدی تقسیم شد که حداکثری سود قابل تقسیم شرکت بود.
ثبت دیدگاه